www.gruphepsi1.benimforum.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Grup Hepsicilerin Buluşma Yeri..
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 YEMEK YAPARKEN bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 28
Nerden : Bursa
Lakap : En Büyük Hepsici
Hangi Takım? : =>Galatasaray<=
Grup Hepsiden Kim? : =>Hepsi<=
Kayıt tarihi : 14/08/08

YEMEK YAPARKEN  bilgiler Empty
MesajKonu: YEMEK YAPARKEN bilgiler   YEMEK YAPARKEN  bilgiler EmptySalı Eyl. 23, 2008 4:38 pm

Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.


Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.

Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.


Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gruphepsi1.sudanforums.net
 
YEMEK YAPARKEN bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Pratik Bilgiler
» GENEL pratik bilgiler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.gruphepsi1.benimforum.biz :: Bayan Dünyası :: Yemekler & Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: