www.gruphepsi1.benimforum.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Grup Hepsicilerin Buluşma Yeri..
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Pratik Bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Kadın
Mesaj Sayısı : 1592
Yaş : 28
Nerden : Bursa
Lakap : En Büyük Hepsici
Hangi Takım? : =>Galatasaray<=
Grup Hepsiden Kim? : =>Hepsi<=
Kayıt tarihi : 14/08/08

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler EmptySalı Eyl. 23, 2008 4:36 pm

* Bayat ekmekleri ziyan etmemek için, ufalayıp, hava almayacak şekilde bir naylon poşete koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Köftelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

* Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler pişince yemeğin tuzunu da emecektir.

* Et pişirirken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun.

* Kesik limonun kurumasını önlemek için, küçük bir tabağa su koyup, limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin.

* Patateslerin haşlarken dağılmaması için suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.

* Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanları soymadan 1 fincan sirkeyi üzerlerine serpip biraz sallayın.

* Maydanozlarınızı uzun süre buzdolabında aynı tazelikte koruyabilmek için, bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.

* Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.

* Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın. Fazla haşlanan yumurtanın sarısı siyahlaşır ve dilimlerken dağılır.

* Yumurtalı bulaşıklar ılık suyla yıkanmalıdır. Çünkü yumurta kokusu ılık suda daha çabuk yok olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gruphepsi1.sudanforums.net
 
Pratik Bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» GENEL pratik bilgiler
» YEMEK YAPARKEN bilgiler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.gruphepsi1.benimforum.biz :: Bayan Dünyası :: Yemekler & Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: